Werkgever login

Discriminatie op de werkvloer

Uit onderzoek blijkt dat één op de tien werknemers zich in 2022 gediscrimineerd heeft gevoeld op de werkvloer. Dit geldt dus ook voor internationale flexwerkers die in Nederland werken. Discriminatie op de werkvloer kan zorgen voor een negatieve werksfeer en kan ervoor zorgen dat werknemers zich niet gewaardeerd voelen, waardoor hun motivatie en prestaties achteruit kunnen gaan.

Bij GOODMORNING vinden we het belangrijk dat alle werknemers, ongeacht hun afkomst of achtergrond, met respect en gelijkwaardigheid worden behandeld. Discriminatie is onacceptabel en we streven naar een inclusieve werkomgeving waarin alle werknemers zich veilig en gewaardeerd voelen. We hanteren een zero-tolerance beleid tegen discriminatie. We zullen altijd optreden tegen discriminatie op de werkvloer en zorgen dat onze werknemers zich gesteund en beschermd voelen.

 

Deel je verhaal

Mocht je als werknemer toch geconfronteerd worden met discriminatie of ongewenst gedrag op de werkvloer, dan kun je altijd bij ons terecht voor ondersteuning en advies. We nemen klachten serieus en zorgen voor een snelle en passende oplossing.

Deel hier je verhaal via het formulier van de vertrouwenscommissie en er wordt indien nodig zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Deel vertrouwd je verhaal