Werkgever login

Impact van internationale flexwerkers op de lokale economie

De afgelopen jaren is er een stijging te zien in het aantal internationale flexwerkers dat in Nederland werkzaam is. Dit heeft niet alleen invloed op de bedrijven die deze arbeidskrachten inhuren, maar ook op de lokale economie.

Een van de voordelen van internationale flexwerkers is dat zij vaak bereid zijn om werk te doen dat lokale werknemers niet willen of kunnen uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan seizoenspieken in de agrarische sector of werk in de logistieke sector waarbij kennis van andere talen belangrijk is. Het inhuren van internationale flexwerkers kan er dus voor zorgen dat deze sectoren goed blijven draaien en bijdragen aan de lokale economie.

Daarnaast zorgen internationale flexwerkers voor een toename in de vraag naar voeding en andere diensten, wat weer positieve effecten heeft op de lokale economie. Het is dan ook niet verrassend dat veel bedrijven die internationale flexwerkers inhuren, afspraken maken met lokale leveranciers en dienstverleners om zo een positieve impact op de lokale economie te hebben.

Bent u ook benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Wij adviseren u graag!