Werkgever login

Personeelstekort in transport en logistiek

Uit de meest recente Sectormonitor transport en logistiek blijkt dat het aandeel ondernemers in de sector transport en logistiek dat last heeft van een personeelstekort weliswaar op een hoog niveau blijft, maar wel aan het dalen is. Tegelijkertijd is het aandeel oproepkrachten ten opzichte van het voorgaande jaar toegenomen.

In het eerste kwartaal van 2023 is de omzet in het goederenwegvervoer met 4,1% gegroeid ten opzichte van het voorgaande jaar, terwijl de omzet in de logistieke dienstverlening is gedaald. Er is een nijpend personeelstekort in de transportsector, hoewel het percentage ondernemers met een personeelstekort licht is afgenomen. Ondertussen is er een toename van het aantal oproepkrachten in de sector, vooral onder niet-chauffeurs.

Deze ontwikkelingen in de transport en logistiek sector benadrukken de noodzaak van flexibele en snelle opschaling van personeel. Wij staan klaar om hierop in te spelen. Met een uitgebreid netwerk van gekwalificeerde kandidaten en ervaring in het leveren van flexibele arbeidsoplossingen, is GOODMORNING in staat om de personeelsbehoefte in de transport en logistiek sector snel en efficiënt te vervullen. Met onze flexibele en betrouwbare dienstverlening bieden we een oplossing voor opdrachtgevers die kampen met een personeelstekort of behoefte hebben aan extra personeel tijdens piekperiodes.

Heeft u een personeelsvraagstuk waar snel op gehandeld moet worden? Neem gerust contact met ons op!