Werkgever login

Hoe flexwerkers arbeidstekort oplossen

Personeelstekorten vormen op dit moment de trend. Het werven van personeel wordt steeds lastiger en hierdoor komt de omzetgroei onder druk te staan. Een lastige kwestie voor veel bedrijven dus. Wij helpen onze opdrachtgevers met het werk van vandaag én denken planmatig mee over het arbeidsvraagstuk van morgen. Wij hebben de oplossing voor het arbeidstekort met onze internationale flexwerkers.

Vergrijzing beroepsbevolking

De beroepsbevolking groeit op dit moment al minder hard en er wordt verwacht dat deze straks zelfs helemaal niet meer groeit. Vanaf 2025 hebben we namelijk te maken met een flinke afvlakking van de groei van de beroepsbevolking. Dit komt mede door vergrijzing en minder instroom. Een flinke uitdaging voor veel bedrijven nu, maar zeker ook voor de toekomst.

Meer internationale flexwerkers
GOODMORNING kan bedrijven ondersteunen met het werven van internationale flexwerkers. Zo hebben we met zeven verschillende werving- en selectiebureaus in onder andere Polen, Roemenië en Spanje een groot aanbod aan potentiële nieuwe medewerkers. Omdat het totale arbeidsaanbod na 2025 af zal vlakken, neemt de vraag naar flexwerkers toe. Toch is het coördineren van flexwerkers en hun overstap naar Nederland tijdsintensief. Wij nemen die zorg uit handen. We begeleiden ze tijdens de overstap en zorgen voor onderdak en een goede basis.

Lange termijn relaties

Het huidige personeelstekort opvullen is natuurlijk belangrijk. Toch vinden wij een lange termijn relatie nog veel meer waard! Een goede match en tevreden medewerkers zorgt namelijk voor een duurzame relatie waar u jaren op door kunt bouwen. Wij bieden de flexwerkers toekomstperspectief, zodat het voor hen aantrekkelijker is om langdurig te verblijven in Nederland.

Benieuwd hoe flexwerkers uw bedrijf kunnen ondersteunen?

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.