De scholing en loopbaanbegeleiding van internationale flexwerkers

De scholing en loopbaanbegeleiding van internationale flexwerkers – een wereld te winnen.

Steeds meer internationale flexwerkers hebben de wens om door te groeien in hun werk. Helaas wordt deze wens niet altijd volledig ingevuld, omdat slechts een kwart van de internationale flexwerkers momenteel een opleiding volgt. Het Kenniscentrum Internationale flexwerkers heeft een peiling uitgevoerd onder ruim 750 internationale flexwerkers en kennismigranten om te onderzoeken wat hun wensen en ervaringen zijn met scholing en opleiding in Nederland.

Uit de peiling blijkt dat veel internationale flexwerkers de wens hebben om zich verder te ontwikkelen. Helaas volgt op dit moment driekwart van de internationale flexwerkers geen opleiding. Vooral internationale flexwerkers uit Midden- en Oost-Europa die laaggeschoold werk verrichten, scoren hierbij ver onder het gemiddelde. Slechts 14% van hen volgt op dit moment een vorm van opleiding. Toch blijkt uit de peiling dat tweederde van de respondenten die momenteel geen opleiding volgen, wel graag een opleiding zou willen volgen. Jongere respondenten (83%) en laaggeschoolde internationale flexwerkers uit Midden- en Oost-Europa (82%) hebben deze wens nog sterker.

GOODMORNING zorgt voor toekomstperspectief

Om internationale flexwerkers op lange termijn te binden en behouden, is het belangrijk dat werkgevers beter inspelen op de opleidingswensen van internationale flexwerkers. Werkgevers kunnen een belangrijke rol spelen door meer scholingsmogelijkheden te bieden die aansluiten bij de opleidingswensen van internationale flexwerkers. Momenteel wordt deze terughoudendheid om te investeren in scholing nog te vaak gezien, terwijl dit juist een gemiste kans is. Het schaadt niet alleen de economie, maar ook de aantrekkelijkheid van Nederland als arbeidsmigratieland.

Daarom vinden wij het heel belangrijk om onze flexwerkers opleidingsmogelijkheden te bieden. Door middel van bijvoorbeeld taalcursussen of opleiding voor heftruckchauffeur kunnen onze flexwerkers zich blijven ontwikkelen en hun potentieel beter benutten. Zo bieden we toekomstperspectief en de mogelijkheid om door te groeien naar een functie die bij ze past.

Meer weten?

In het rapport “De scholing en loopbaanbegeleiding van internationale flexwerkers – een wereld te winnen” zijn alle resultaten van de peiling te vinden.

Neem vrijblijvend contact op

Wilt u meer weten over onze specifieke oplossingen of heb je vragen? Neem dan snel contact op met ons voor een kennismaking.